Kamis, 18 Februari 2016

RE: [MS_AccessPros] Re: Datepart not available

 

The plot thickens! I found one other PC that is having the same identical problem. I also found that if I convert the ACCDB file to ACCDE on the PC that is having the problem, the problem does not occur with that ACCDE file. Go figure. Perhaps there is something in the development PC that needs repair? I'm open to suggestions. This is weird!

Doyce



---In MS_Access_Professionals@yahoogroups.com, <winberry.doyce@...> wrote :


Bill,

That's not it. We are both on Office 2013 version 15.0.4787.1002. I hate Office 2013. I've had more trouble installing this version of Office than any program I've ever worked with. It takes hours to install since it has to come from the cloud and I've had to remove and reinstall about 20% of the PCs here at work because the install did complete properly, then it wants to save everything in the cloud and you have to sign in to activate it. And I've had more weird problems like this one than with any other version. Well, I guess I've whined enough. LOL. I've run a quick repair on the office installation. If that doesn't work, I'll try the more extensive repair when I've got several hours for the PC to be down. Thanks for you help! If you have any other suggestions, I'm all ears.

Doyce

---In MS_Access_Professionals@yahoogroups.com, <wrmosca@...> wrote :

Doyce – Check that the Windows/Office updates are the same on all machines. If not, that probably nails the problem.

 

Regards,

Bill

 

From: MS_Access_Professionals@yahoogroups.com [mailto:MS_Access_Professionals@yahoogroups.com]
Sent: Wednesday, February 17, 2016 1:45 PM
To: MS_Access_Professionals@yahoogroups.com
Subject: [MS_AccessPros] Re: Datepart not available

 

 

 

Here's a little more info about this weird problem. If I open the ACCDB file and save as ACCDE on the PC that errors, the ACCDE that was created on the problem PC will run but not if the ACCDE was created on my development PC. I've tried compacting and repair and decompile and recompile before creating the accde file but that hasn't helped.

 

Pros,

I have one PC running an accde file that errors when a particular form is opened with this error message:

Function is not available in expressions in query expression '(((DatePart("yyyy",[ORDDTE_27]))>=Year(Date())-1)'. The particular form opens on every other PC using the same copy of the ACCDE file. The database is split and each user has their own accde file on their PC. Here is the SQL of the form's record source:

SELECT [SO Master].ORDNUM_27, [SO Master].COMNT2_27, [SO Master].COMNT3_27, [SO Master].CUSTID_27, [SO Master].CUSTPO_27, [SO Master].ORDDTE_27, [SO Master].COMNT1_27, DatePart("yyyy",[ORDDTE_27]) AS CurYear
FROM [SO Master]
WHERE (((DatePart("yyyy",[ORDDTE_27]))>=Year(Date())-1));

 

Doyce

__._,_.___

Posted by: winberry.doyce@roadsysinc.com
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (7)

.

__,_._,___

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar